de slag om domburg

De Slag Om Domburg, Het Windsurf Wave Event Van 2016.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er dit jaar een geweldig windsurf wave event gepland stond aan de Nederlandse kust. Dit evenement wat luisterde naar de naam de slag om domburg had een uniek groot window waar binnen de wave wedstrijd gevaren kon worden.

Wat is de slag om domburg?

Domburg ligt in Zeeland, niet ver van de Belgische grens verwijderd wat het een aardig stukje rijden opleverde voor de gemiddelde Nederlander die aan dit evenement mee wilde doen, maar dat weerhield een sterk deelnemersveld (waar overigens ook windsurfers van buiten onze landsgrenzen op af kwamen) er niet van om de reis te ondernemen toen het benodigde groene sein gegeven werd, het sein dat aangaf dat de wedstrijd door zou gaan.

Nou staat Domburg (vooral onder golfsurfers) bekend als het Scheveningen van Zeeland. En dan wordt er met name geduid op de titel “surf hoofdstad van Nederland”.

Anyway, de slag om domburg was naast een wave wedstrijd ook voorzien van een heus B programma mocht de wind het af laten weten.

Nou, met die wind (en de golven zat het meer dan goed), het uitverkoren weekend in November was het weekend dat onze kust geteisterd werd door een heuse storm.

De gemiddelde zeilkeuze was 3,4 en 3,7 zeilen, zeilen die je onder een stevige windkracht 8 liever niet optuigd omdat die kleine doekjes dan simpelweg te weinig druk opleveren.

Maar ik kan er een hoop over vertellen maar zoals je weet zegt een foto meer als duizend woorden en een video op zijn beurt zegt dan weer meer als duizend foto’s.

Was je erbij dan weet je hoe extreem de omstandigheden waren, en als je er niet bij was dan is het hier onder staande filmpje van Tom de Burchgrave een prachtige video impressie van de extreemste windsurf wave wedstrijd die Nederland in lange tijd heeft gezien.

De Slag Om Domburg – De Video!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *