Windsurfshops: Ken jij deze surfshops al?

Plaatje van windsurfshops

Of je nou een beginnende of een gevorderde windsurfer bent, iedereen heeft zo zijn voorkeur als het gaat om windsurfshops waar ze graag komen en waar ze hun windsurf materiaal het liefste kopen.

De wat meer geoefende wind surfer weet feilloos op te noemen welke shop hij het meeste bezoekt en waar hij zijn zuur verdiende euro’s omwisseld voor vette surfspullen.

Voor beginners ligt dat vaak net wat anders.

Waar zitter er in de buurt goede shops met personeel die “echt”weten waar ze het over hebben?

Waar zitten in Nederland de betere windsurfshops?

Nederland is een echt waterland en één van de landen waar windsurfen heel groot is geweest, en gelukkig zijn we weer op de wig terug naar die mooie periode.

Iedere zomer zie je weer meer en meer mensen windsurfles nemen en ook het aantal beoefenaars op de betere wavespots neemt weer toe.

Om nog maar te zwijgen van het aantal windsurfers op het binnenwater. Op de grotere meren zie je bij wijze van spreken het aantal GPS speed windsurfers en vooral recreatieve slalom windsurfers met de maand toenemen.

Al die windsurfers hebben zo af en toe nieuwe spullen nodig (of dat nou 2e hands, overjarig of nieuw materiaal is maakt dan niet uit).

Veel al gaan die surfers uiteindelijk naar hun oude vertrouwde shoppie waar ze de eigenaar en/of het personeel goed kennen.

Maar voor de beginnende windsurfer ligt dat net even anders.

Als je net begint en je nieuwe hobbie je passie wordt (en geloof me dat gaat jou ook gebeuren) dan wil je natuurlijk weten waar de windsurfshops zich bevinden. Al was het maar om je even te vergapen aan de nieuwste materialen of zomaar een praatje te maken met andere windsurfers.

Deze pagina over windsurfshops wordt met de tijd uitgebreider, maar voor alsnog geef ik je een overzicht van de shops in Zeeland en Zuid Holland (heel toevallig de omgeving waar ik windsurf), ow ja vor ik het vergeet…Voel je vrij om de vergeten shops te benoemen in de reacties onder dit artikel zodat we jouw favoriete windsurfshop zo snel mogelijk hier toe kunnen voegen!

Windsurfshops in Zeeland

Met alle meren en de Noordzee voor de deur is het niet verwonderlijk dat er in Zeeland aardig wat windsurfshops te vinden zijn.

Als je een keer in de buurt bent of er vlak bij woont dan is een bezoekje aan de volgende shops zeker aan te raden, het personeel is in deze shops vakkundig, weten heel goed waar ze over praten en hebben de nieuwste windsurf planken, zeilen en overige producten vaak al klaar staan als ze nog maar net uitgebracht zijn.

Windsurfshops in Zuid Holland

Ook in Zuid Holland met zijn vele plassen, meren en de kustlijn van de Noordzee zitter er voldoende windsurfshops om eens een lekker middagje (of langer) bij door te brengen.

To Be Continued…

Zoals gezegd wordt de lijst met windsurfshops nog verder uitgebreid maar voor alsnog heb je hier alvast een overzicht met windsurfwinkels waar je voorlopig meer dan voldoende tijd mee door kan brengen om ze eens een bezoekje te brengen.

Natuurlijk zijn er meer surfshops in Zeeland en Zuid holland maar ik heb me nu even beperkt tot degene waar ik er zeker van weet dat je er windsurfspullen kunt kopen en dat er mensnen in de winkels staan die zelf ook windsurfen of er in ieder geval voldoende verstand van hebben om je goed te adviseren.

Om af te sluiten:

Ik ben heel erg benieuwd naar de windsurfshops die jij bezoekt of je ervaringen met de bovengenoemde surfshops.

Laat me weten hoe jij over deze shops denkt in de reacties hieronder!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *