windsurfplank vor beginners

Windsurfplank voor beginners kopen? Let hier op!

Wil je een eigen windsurfplank kopen maar weet je nog niet waar je op moet letten bij de aanschaf van je eerste eigen plank?

Als je wel wat hulp kunt gebruiken bij het kopen van je eigen plank  dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt hier namelijk alle informatie vinden die je nodig hebt voordat je een eigen plank gaat kopen.

Of je nu al kan windsurfen, of dat je het een keer op eigen houtje wilt proberen of dat je een paar lessen gaat nemen, vroeg of laat zal je geen surfspullen meer willen huren of lenen maar je eigen windsurf set willen hebben.

Maar waar moet je eigenlijk opletten als je een windsurfplank gaat kopen? Als je hier wat meer over wilt weten dan is dit artikel precies wat je nodig hebt.

Ontdek alles wat je moet weten over de verschillende windsurf planken voor beginners zodat je er achteraf niet achter hoeft te komen dat je eigenlijk iets gekocht hebt waar je uiteindelijk niks aan hebt of te snel op uitgeleerd bent.

Vroeg of laat zal iedereen die windsurflessen heeft gevolgd, of op wat voor manier dan ook heeft leren wind surfen, over willen gaan tot de aanschaf van eigen surfspullen. Iedere windsurfer, hoe goed ook, was ooit eens een beginner en had dezelfde vragen die jij nu ook hebt. Het is dus vanzelfsprekend dat je deze vragen hebt en hier graag een antwoord op wilt hebben.

 

Je eerste eigen windsurfplank kopen, waar moet je op letten?

Hey, wat leuk dat je hebt besloten om je eigen windsurfplank te gaan kopen!

Als het je eerste plank is dan zal je ongetwijfeld met een aantal vragen zitten die je graag beantwoord wilt hebben voordat je echt tot het kopen van je eigen plank over gaat.

Begrijpelijk, want als het goed is wil je gelijk iets goeds aanschaffen waar je heel makkelijk op kunt leren windsurfen maar je wilt ook weer niet iets gekocht hebben waar je binnen een paar keer surfen alweer op uit gekeken bent.

Gelukkig zijn er mogelijkheden te over om surf spullen te kopen. Let er alleen wel op dat goedkoop duurkoop is maar daarover vertel ik je zo meer.

Wat is een goede windsurfplank voor een beginner?

Er zijn natuurlijk vele verschillende soorten surfplanken te koop, zelfs zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet als beginner. Maar gelukkig wordt dit aanbod flink verkleind als je een plank zoekt die goed is voor beginners.

In principe zijn er maar twee soorten planken die voor jou in aanmerking komen dit zijn de echte beginners planken en de grotere freeriders.

  • Beginners planken. Er zijn surfplanken te koop die speciaal voor de beginnende windsurfer zijn ontworpen. Deze boards hebben een hoog volume, zijn uitgerust met een zwaard in het midden en zijn vaak voorzien van een zachte mat op de bovenkant (het dek).
  • Freeride planken. Dan zijn er ook nog de freeriders. Een freeride surfplank is iets minder eenvoudig om de beginselen op te leren maar je bent er minder snel op uitgekeken. Ze gaan sneller, zijn wendbaarder, hebben geen zwaard meer maar wel een vin en er zitten altijd voetbanden op (die je kunt verstellen en/of verplaatsen) maar die kan je er natuurlijk ook vanaf halen, wat ik je van harte aanbeveel als beginnende windsurfer/windsurfster.

 

Hoe en waar kan je het beste je surfplank kopen?

Er zijn diverse mogelijkheden om een surfplank te kopen. Je kunt bijvoorbeeld op een website als Marktplaats rondkijken maar dan moet je wel weten waar je naar zoekt en je moet goed kunnen beslissen of de advertentie waar je op af gaat ook echt wel iets is waar je wat mee kan of dat het een kat in de zak is of gewoonweg een board of set waar je nog niet aan toe bent.

Je kunt je surfspullen natuurlijk ook online kopen bij een gespecialiseerde webshop. Webshops zijn er volop maar ook daar geldt dat je wel moet weten wat je koopt, dus een beetje kennis of iemand die die kennis heeft in je buurt is wel handig als je een miskoop wilt voorkomen.

Dan zijn er natuurlijk de webshops die verbonden zijn met een surfzaak. Deze webshops zijn handiger om iets bij te kopen omdat als er dan iets is dan kan je terecht bij de surfshop die verbonden is met die webshop.

Surfspullen kopen in het buitenland is ook een optie, maar ik zou je dat niet aan willen bevelen. De reden dat er windsurf spullen in bijvoorbeeld Duitsland gekocht worden is dat de prijs er lager is. Maar tegenwoordig is dat verschil er nagenoeg niet meer ten opzichte van de shops in nederland.

Er komen nog transportkosten bij en voor garantie gevallen moet je naar de shop toe waar je de spullen hebt gekocht, niet heel erg handig dus. Verder is er aan de serienummers te zien dat het geen nederlands product is en bij schade of garantie gevallen kan je niet bij de lokale nederlandse shop terecht.

Last but not least is de mogelijkheid om je surfspullen bij een shop in nederland kopen. Dit heeft mijn voorkeur. De prijzen verschillen niet veel meer met het buitenland en vaak zijn ze hetzelfde en zo niet dan is er vast wel ruimte om dezelfde prijzen te betalen omdat men hier graag ook de voorraad verkoopt.

Je kunt op het internet alle nederlandse surfshops tegen elkaar uitspelen maar ik zou je willen adviseren om gewoon je lokale windsurfshop regelmatig te bezoeken, een band met de verkopers op te bouwen. Zo leren de verkopers jou ook goed kennen en kunnen ze je goed raadplegen en adviseren over wat er voor jou nou echt het beste is.

Ik ben zelf vaak op het oostvoornsemeer en de brouwersdam te vinden. Ik ken de verkopers die al wat langer bij de vestigingen van Eurofun werken op beide spots en koop daar dan ook mijn windsurf boards, zeilen en andere surfspullen.

Ik loop dan ook regelmatig even de winkels binnen om een praatje te maken, de nieuwe spullen te bekijken en vaak kom ik dan met een leuk t-shirt of een gadget naar buiten zoals bijvoorbeeld de GoPro camera. Ja, die kan je ook online kopen maar zoals gezegd koop ik graag daar waar de mensen mij kennen en ik hen ken.

De lokale verkopers staan met mij ’s avonds op het water en weten dat ik niet alleen langs kom om de allerbeste deals te bespreken maar ook gewoon even naklets over een goede sessie.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips en adviezen over het kopen van je eigen windsurfspullen. Als je specifiek advies wilt kan je me bereiken via het contact formulier of door hieronder een reactie achter te laten, wat ik altijd leuk vind om te zien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *