Simmer Speed Demon

Ken jij de Simmer speed demon al? Het zijn de langverwachte speed windsurf boards van het legendarische merk Simmer.

Nu dat het speedsurfen meer en meer bekendheid krijgt hebben ze ook bij Simmer besloten om in 2018 in te zetten op deze snelle markt.

Als je de beelden van Luderitz hebt gezien dan zal het je niet zijn ontgaan dat ook Simmer zich gemengd heeft in het speedsurf geweld.

Ze komen voor 2018 zelfs met 2 speed productie boards die ze daar in het windrijke Namibië goed hebben kunnen testen. Zelfs hardcore wave Ben Proffit had het erg naar zijn zin en mede door deze boards heeft hij daar een paar ongelooflijk snelle runs op de klok kunnen krijgen.

Als je op de website van Simmer kijkt dan zal het oplettende oog gezien hebben dat de 2018 2XC het zeil is met de meeste cambers, het is een freerace twin cam zeil, maar ongetwijfeld zal het speedzeil, de Simmer SC ook snel in productie gaan.

Het lijkt me namelijk erg onwaarschijnlijk dat ze de speedboards wel in productie nemen en er geen Simmer speed zeil voor in productie nemen.

De tijd zal het leren maar het zou me verbazen als ze het bij de twincam 2XC zouden laten.

In welke maten komen de Simmer Speed Demon boards?

De nieuwe speed boards van simmer zijn echte speed needles, dus als je dacht om met deze snelle boards een slalom wedstrijdje mee te gaan winnen dan heb ik slecht nieuws voor je.

Daar zijn ze namelijk niet voor ontworpen!

Maar als je op zoek bent naar een specialistisch speedboard dat met harde wind op vlak water op een diepe downwind koers je GPS record scherper moet gaan stellen dan zijn de speed demons van Simmer het serieus overwegen waard.

Ik bedoel, ondanks dat het in Luderitz was, Ben Proffit is niet de snelste speedsurfer op aarde maar ondanks dat wist hij toch door de 50 knopen muur heen te breken.

Mocht je willen weten welke maten je straks kunt kopen?

De boards komen met een breedte van 40 en 44 cm. Echte speedneedles dus!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *