Mijn ProLimit Team Wave Heup Trapeze Rocks

prolimit team wave heup trapezeSinds jaar en dag windsurf ik al met een Prolimit Team Wave heup trapeze, ik denk dat hij al 10 jaar oud is – als het niet meer is- en hij doet het nog steeds prima.

Misschien ken je dit model wel al zal je hem op het water niet veel meer tegen komen.

Het was de eerste trapeze van ProLimit waar je met een klik systeem de trapeze haak vast en los kon klikken.

In die tijd werd voer er een gesponsorde windsurfer op de maasvlakte rond die rond mijn lengte was en ook in min gewichtsklasse zat.

Ideaal natuurlijk want dan kon je voor niet al teveel geld leuke 2e hands windsurf gear scoren.

Hij surfde niet met Fanatic boards dus die vlieger ging helaas niet op voor mij omdat ik toen al – en nog steeds – naar volle tevredenheid met Fanatic wave en freestyle boards onderweg was.

prolimit team wave trapeze

Wat wel top was, was dat hij toen North Sails zeilen voer en aangezien ik daar toen ook al mee surfte kon ik mijn quiver uitbreiden zonder al te veel te moeten betalen.

Hij voer in die tijd met RRD boards en alhoewel daar ook niets op aan te merken is ben ik eigenlijk altijd Fanatic trouw gebleven.

Verder werd hij gesponsord door ProLimit wat het natuurlijk erg makkelijk maakte om informatie uit eerste hand te krijgen.

Na een keertje met zijn nieuwe teamwave heuptrapeze gevaren te hebben was ik helemaal om en heb diezelfde dag nog bij Eurofun de nieuwe teamwave trapeze besteld.

Het volgende weekend kon ik hem al afhalen en was ik superblij om als één van de eerste de nieuwe trapeze met dat geweldige trapeze haak bevestigings systeem te hebben.

Nu zoveel jaren later heb ik deze trapze nog steeds, hij is niet meer zo stabiel en stevig als in de eerste jaren en ook is hij aardig verkleurd maar wat een kwaliteit als je na al die jaren en gemiddeld 30 a 50 windsurf sessies per jaar nog steeds een trapeze hebt die nog in originele staat is en nog steeds perfect te gebruiken is.

Maar ondertussen ben ik wel wat zwaarder geworden en is de medium uitvoering uit die tijd nog wel te gebruiken maar in alle eerlijkheid moet ik wel zeggen dat een Large uitvoering geen overbodige luxe zal zijn.

Dus was ik vandaag in alle vroegte naar de Herfst surfbeurs van Eurofun gegaan om te kijken of ze de nieuwe ProLimit Team Wave heuptrapeze daar zouden hebben.

Ik heb er een hele hoop leuke en prachtige windsurf gear gezien voor leuke prijzen maar helaas zat de trapeze die ik wilde er niet tussen.

Natuurlijk zijn er meerdere goede wave trapezes te koop en door mijn Fanatic boards en North Sails (nu onder de nieuwe naam Duotone) zeilen zou het waarschijnlijk logischer zijn als ik voor een heuptrapeze van ION zou gaan shoppen maar ik wil het liefste het zelfde trapeze haak sluit systeem hebben en dus is ProLimit het merk waar ik bij uitkom.

Ik zou natuurlijk ook eens met een andere trapeze kunnen gaan surfen en misschien doe ik dat ook nog wel eens maar ik ken niemand met een ION heuptrapeze die ik dan zou willen hebben (zoals bijvoorbeeld de Radium trapezes).

Verder ben ik ook op zoek naar een nieuw winterpak maar dat wordt een blog bericht op zich.

Al kan ik je wel al vast vertellen dat het 5mm ProLimit winterpak dat ik nu heb zo goed bevalt dat mijn nieuwe winter wetsuit ook van Prolimit gaat worden.

Of moet ik ION of een ander merk ook eens een kans geven, wat vind jij?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *