De nieuwe North Sails Super Session 2018 komt eraan!

North Sails Super Session 2018Over een paar weken komt de nieuwe North Sails Super Session 2018 uit. Nu de Volt is verdwenen verwacht ik dat dit het gat op gaat vullen in de North Sails line up voor 2018.

Waar ik me enige zorgen om maakte met het verdwijnen van de Volt is dat er geen wavezeil meer zou zijn met 5 zeillatten. En ja, ik weet het, de Hero zeilen zijn geweldig. Ik heb sinds een paar maanden de 5,3 en dat zeil is dan ook de reden dat ik de laatste weken bezig ben om mijn oude North Sails zeilen te verkopen.

De Ice 5,3 is al weg, de Ice 4,7 staat op het punt van verkocht te worden en gisteren heb ik mijn Voodoo 4,2 doorverkocht.

Nu heb ik alleen even geen 4,2 meer maar daar komt heel snel verandering in, dus Aad van Eurofun …als je dit leest, hou je mailbox maar in de gaten want na die 5,3 komt de vraag voor de 4,2 er nu ook heel snel aan.

En mocht de 4,7 straks ook verkocht zijn dan weet ik alvast bij wie ik me moet melden 🙂

North Sails Super Session 2018, dit weten we nu al:

Maar goed we dwalen een beetje af, het gaat hier niet om mijn zeilen quiver maar om de nagelnieuwe super session die North Sails officieel aan gaat kondigen op 15 augustus 2017.

Het ziet er naar uit dat er in ieder geval een HD versie van gaat verschijnen maar met een beetje geluk komt er ook een versie met een monofilm venster.

Qua kleur layout ziet het er net als de nieuwe zeilen die North Sails al vrijgegeven heeft heel erg mooi uit.

Als we naar de maten kijken die er aan zitten te komen dan zien we een flinke range.

Het begint met een 4.0 en eindigt met een 6.4.

De technische gegevens en prijzen zouden het volgende kunnen zijn:

  • North Sails Super Session 4.0 / 382 / 152 / 609 euro
  • North Sails Super Session 4.4 / 398 / 158 / 619 euro
  • North Sails Super Session 4.8 / 413 / 165 / 629 euro
  • North Sails Super Session 5.2 / 434 / 171 / 639 euro
  • North Sails Super Session 5.6 / 441 / 176 / 649 euro
  • North Sails Super Session 5.6 / 441 / 176 / 649 euro
  • North Sails Super Session 6.0 / 456 / 179 / 659 euro
  • North Sails Super Session 6.4 / TBC / TBC / 669 euro

Als we ter vergelijking de 4.0 qua prijs vergelijken met de North Sails Super Hero HD 4.0 dan zit daar 220 euro verschil tussen, dat is dan wel een aanzienlijk verschil per zeil.

Natuurlijk zijn dat de momenteel bekende advies verkoop prijzen maar het geeft wel aan dat er een behoorlijk prijs verschil tussen beide zeilen zit.

Nou geeft North Saisl zelf al aan dat het hier om een freewave zeil gaat en niet om een pur wavezeil zoals de SuperHero en de gebruikte materialen zullen ongetwijfeld anders zijn maar toch,

Maar goed, alle wave zeilen van North zijn me altijd super goed bevallen en dat zal met dit zeil vast niet anders zijn. Hopelijk is hij snel ergens in rela life te bewonderen want ik ben nu al erg benieuwd.

En aangezien ik tegenwoordig meer op het Oostvoornsemeer vaar als op de zee vraag ik me toch al een tijdje af wat ik nu eigenlijk precies wil met mijn quiver.

Maar dat is weer een heel ander verhaal op zich. Ik ben er zelf nog niet uit dus ik kan je er weinig over vertellen.

Nou ja, ik kan je wel alvast vertellen dat ik mijn Fanatic Triwave 81 wil houden maar dat de Skate 99 waarschijnlijk ook snel te koop zal staan en dan een freewave TE 95 daarvoor in de plaats komt of dat ik voor een Blast 100 ga met een paar zeilen erbij.

Tsja, die ongebruikte GT-31 hier op zolder vraagt zo langzamerhand ook om ingezet te worden…

Keuzesss…maar ook dat maakt windsurfen natuurlijk weer zo leuk. Zoveel disciplines en zoveel materialen waar je uit kunt kiezen.

Anyway, hopelijk komt de North Sails Super Session 2018 snel bij Eurofun aan het Oostvoornsemeer te liggen want ik wil hem in ieder geval graag eens zien!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *