Leren windsurfen voor beginners?

leren windsurfenHoi,

Welkom op windsurfgids.nl.

In tegenstelling tot wat je misschien denkt is leren windsurfen helemaal niet moeilijk! Ik heb het mezelf ongeveer 25 jaar geleden zelf aangeleerd met veel vallen en opstaan.

In de loop der jaren heb ik een hoop kennis er ervaring opgedaan als windsurfer en deze informatie wil ik graag met je delen.

Wat is windsurfen?

Windsurfen is een watersport, maar het is meer, veel meer.

In principe is het een sport die vorige eeuw is uitgevonden. Door het (golf)surfen te combineren met het zeilen is het windsurfen ontstaan.

Door gebruik te maken van de wind in een zeil terwijl je op een plank staat ben je al in staat om te windsurfen. Zo is het dus ook ooit begonnen.

Maar er is ongelooflijk veel veranderd sinds die eerste planken en zeilen. Niet alleen qua materialen en producten maar ook qua technieken, tips en methodes om mensen deze heerlijke levensstijl eigen te maken.

Leren windsurfen voor beginners.

Het begin is vaak het moeilijkste en daarom is het ook erg belangrijk om met de juiste tips en tricks vanaf het begin af aan rustig te beginnen.

Met de juiste spullen, de juiste uitleg en duidelijke techniek instructies kom je verrassend ver, ja zelfs al op de eerste dag dat je op een surfplank klimt.

Het windsurfen is duidelijk bezig aan een come back en steeds meer volwassenen maar ook kinderen leren heel snel te windsurfen.

Moet je windsurfles nemen?

Het is belangrijk om surfles te nemen bij een goede windsurfschool. Natuurlijk kan je, net als ik, het jezelf aanleren en daar is niets mis mee.

Maar ik raad het je aan om gewoon één of een paar lessen te nemen, je leert het veel sneller en je wordt vroegtijdig op je fouten gewezen zodat je ze achteraf niet af moet leren (dat duurt soms verrassend lang).

Natuurlijk ga ik je hier op windsurfgids.nl alle tips en uitleg geven die je nodig hebt en natuurlijk kan je het jezelf zo ook wel leren, maar nogmaals, surfles nemen kan geen kwaad en ondanks dat het je geld kost is het aan te raden om dit toch maar te doen.

Je zult er echt heel veel plezier van hebben.

Wil je geen lessen nemen maar toch leren wind surfen? Laat me dan weten waar je mee zit en ik help je graag aan de antwoorden zodat ook jij binnenkort zelfstandig kunt surfen.