Leren windsurfen? Hier vind je alles wat de beginnende windsurfer moet weten!

plaatje over windsurfen

Wil je leren windsurfen maar weet je niet hoe je dat het beste aan kunt pakken? Dan ben je hier op windsurfgids.nl aan het juiste adres!

Deze website is namelijk opgericht met maar één doel voor ogen en dat is om jou de basis van het windsurfen bij te brengen.

Windsurfgids.nl is dé Nederlandstalige website voor beginners die willen leren windsurfen maar ook de herintreder en zelfs de gevorderde windsurfers zullen hier tips en adviezen tegen komen waar ze verder mee komen.

 

Wat kan je allemaal vinden op WindsurfGids.nl?

Alles waar een (beginnende) windsurfer vragen over heeft zal hier te vinden zijn.

Of dat nou om windsurf:

 • Techniek
 • Materialen
 • Vakanties
 • Tips
 • Adviezen
 • Reviews

Of iets anders gaat, je kunt het hier vinden!

Waarom een windsurf website voor beginners?

Ik windsurf al bijna 30 jaar en vind de sport nog steeds geweldig. Het is heerlijk om op een windrijke dag over het water te scheren, je zo vrij als een vogel te voelen en de uitdaging van de elementen aan te gaan.

Ik ben Windsurfgids.nl dan ook vooral begonnen om mijn kennis en ervaringen met je te delen en je uit te leggen wat er zo mooi is aan de moeder der trendsporten (Ja, dat klopt zonder windsurfen waren een hoop funsporten zoals bijvoorbeeld kitesurfen er nooit geweest).

Via deze website hoop ik jou, of je nou ooit wel eens gesurft hebt of graag voor het eerst op een surfplank wilt klimmen, te motiveren om het water op te gaan en je te laten betoveren door het surfen.

Is leren windsurfen moeilijk?

Het lijkt misschien allemaal heel erg moeilijk maar dat is het echt niet. Er is zo ongelooflijk veel verbeterd aan surfspullen door de jaren heen dat je er verbaasd over zal staan hoe snel ook jij de beginselen onder de knie zult hebben.

De materialen zijn effectiever en lichter geworden als ooit te voren, hierdoor kan zo’n beetje iedereen windsurfen leren, en gekker nog, binnen een paar uur surf je weg, draai je om en surf je weer terug.

Zolang je maar de juiste omstandigheden uitkiest, het juiste materiaal hebt en weet wat je doet.

Ben ik te jong om het te leren?

Doordat er speciale surfspullen zijn ontwikkeld voor kinderen kan ik met een gerust hart vertellen dat als je dit allemaal kunt lezen dat je niet te jong bent om surfen te leren.

Ik heb al les gegeven aan kinderen die nog niet konden lezen maar dat weerhield ze er niet van om binnen no time de basis onder de knie te hebben.

Helaas voor de ouderen hier, maar kinderen leren dit nou eenmaal een heel stuk sneller.

Ik wil het wel proberen maar ik ben er te oud voor!

Iedereen van  (ongeveer) 7 tot 77 jaar kan leren windsurfen en als je een beetje uithoudingsvermogen hebt, kunt zwemmen en geen lichamelijke klachten hebt dan zal je zien dat je nooit te oud bent ( in alle redelijkheid) om nog met windsurfen te beginnen.

Ik ken namelijk een aantal gepensioneerde windsurfers die met een dikke windkracht 6 meer dan hun mannetje (of vrouwtje) staan.

Als je gezondheid in order is dan is er geen reden om te geloven dat je hier te oud voor bent. Gekker nog, door te wind surfen train je je spieren en je uithoudingsvermogen en iedere arts zal beamen dat bewegen de beste remedie is tegen vastroesten 😉

Waar wacht je nog op?

Wind surfen is een geweldig leuke sport en als je de beginselen onder de knie hebt dan zal je zien dat je nieuwe hobby al snel uit zal groeien tot een volwaardige sport die uiteindelijk jouw grootste passie gaat worden.

Het is nooit te laat om met deze geweldige sport te beginnen.

Door de geweldige brede en stabiele windsurfplanken voor beginners was het nog nooit zo eenvoudig om de beginselen onder de knie te krijgen.

De tuigages zijn licht, de zeilen nemen geen water meer op, de masten zijn deelbaar en de gieken zitten tegenwoordig zo stevig als een huis om de mast geklemd.

Door de tot in perfectie ontwikkelde spullen voor beginners zal je zien hoe snel je deze nieuwe sport beheerst.

Dus, waar wacht je nog op? Ga windsurfen!

Een kleine waarschuwing is hier wel op zijn plaats!

Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb maar je omgeving zal nog terug denken aan de tijd dat je nog geen windsurfer was en je niet alles liet vallen als de blaadjes aan de bomen begonnen te ritselen.

Windfinder en Windguru worden je meest bezochte websites na windsurfgids.nl natuurlijk 😉

Je volgt de ontwikkelingen op de voet.

Je hebt altijd wel een reden waarom er weer wat nieuws gekocht moet worden.

Alle vakanties staan meer of minder in het teken van windsurfen…

En zo kan ik nog wel even doorgaan, maar laat je hier vooral niet door tegen houden, je krijgt er namelijk een hele hoop voor terug.

Wat vind jij van windsurfgids.nl? Laat het me weten!

Welkom mede windsurfer, laat me vooral even weten wat je van windsurfgids.nl vind door hieronder een reactie achter te laten.

Ik kijk er nu al naar uit om je reacties hieronder te lezen.

Wil je de laatste nieuwe windsurfspullen kopen maar vind je het te duur?

Ik begrijp helemaal wat je bedoelt en kan je mededelen dat je niet de enige bent die de nieuwe spullen veel te duur vind.

Windsurfen is nou eenmaal een hele kleine sport en de merken hebben hoge ontwikkelingskosten die opgehoest moeten worden door een betrekkelijk kleine groep klanten.

Een nieuw board voor 2300 euro is en blijft natuurlijk een hoop geld (om maar even een voorbeeld te geven).

Als je wel een extra bron van inkomsten zou willen hebben die genoeg opbrengt om jaarlijks de nieuwste surfspullen te kunnen kopen zonder dat je je spaarrekening of mandbudget aan moet soreken dan heb ik een geheim om met je te delen.

Nou ja, een geheim is het eigenlijk helemaal niet.

Er zijn namelijk een helehoop Nederlanders die net als ik dit ook doen.

Het heet geld verdienen met een webshop door middel van dropshiping.

Door dropshipping in te zetten heb je geen voorraad, geen magazijn, geen inpakkosten en ook geen verzendkosten.

Wil je meer weten over hoe dit precies werkt?

Meld je dan aan voor dit gratis webinar >>

 

2 gedachten over “Leren windsurfen? Hier vind je alles wat de beginnende windsurfer moet weten!

 1. Bedank voor alle bruikbare tips! Net een dag voordat wij op vakantie gingen heb ik een windsurf set gekregen, board, zeil, wetsuits alles.. Nu blijkt toevallig dat we op vakantie ook op een surfspot zijn beland. Ik ben dus beginner en kan nu na bijna een week te zijn omringt door surfers niet wachten om thuis op mijn eigen plank te gaan staan. Ondertussen ben ik mij aan het inlezen en op deze fijne blog terecht gekomen.

  • Hoi Jasmina,

   Wat leuk dat je met windsurfen bent begonnen en dat je wat aan de tips hier hebt gehad.
   Daar doe ik het voor, andere windsurfers op weg helpen en voorzien van tips en uitleg.
   Als je ergens hulp bij nodig hebt dan weet je me te vinden he?!

Een reactie plaatsen