VIDEO: Forward Loop leren met Ricardo Campello

Wil je de forward loop leren? Dan ben je niet de enige!

Sinds jaar en dag is de forward DE move die het meeste aanzien geeft. Het ziet er spectaculair uit en er is een tijd geweest dat je als serieuze wave windsurfer niet zonder deze salto kon.

Ondertussen kan je niet meer zonder deze move zowel in de wave als ook in de freestyle.

Hoe je hem doet en waar je op moet letten is niet altijd even duidelijk, nou hebben we tegenwoordig gelukkig Youtube en Vimeo waar je alle benodigde tips en video’s kunt bekijken.

Maar hoe leer je deze move nou het beste?

De Forward Loop leren met Ricard Campello

forward loop leren

Ricardo Campello zal ongetwijfeld geen onbekende voor je zijn, deze getalenteerde freestyle windsurfer die een hoop freestyle moves heeft verzonnen en geperfectioneerd heeft een aantal PWA freestyle wereldtitels op zijn naam staan.

Maar tegenwoordig is hij bekender van zijn acties in de golven, en ondanks dat hij nog geen wave wereld titel heeft weten te bemachtigen is het zo’n beetje de radicaalste waverider op de PWA wave tour.

Des te vreemder dat hij al jaren zonder board sponsor rondvaart.

Als er iemand is die je de forward loop uit kan leggen dan is het Ricardo wel.

Mocht jij de forward loop willen leren dan wil ik je onderstaande tutorial video van Ricardo ook niet onthouden.

Met welke wind kan je de forward loop het beste leren?

Het grote probleem met de forward ben jezelf. Sorry, dat ik het zo bot breng maar technisch is hij niet eens zo ingewikkeld maar het is meer een mentale blokkade.

Ik bedoel, je planeert, gaat wat meer downwind varen, zet je achterste hand verder naar achteren op de giek, springt, en duikt voorover over de punt van je board en houd vast om daarna tail first te landen.

Scary shit dus!

Anyway, als je echt wil weten hoe je deze move inzet en tot een goed einde brengt dan heb je waarschijnlijk veel meer aan de tips en uitleg van Ricardo als aan mijn beknopte uitleg.

Dus kijk onderstaande video maar gewoon even, dan wordt het je vast een heel stuk duidelijker 😉

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *