Flikkaboards: Ken jij dit merk al?

flikkaboards

Ken jij Flikkaboards uit Slovenië al? Deze custom made windsurfboards kom je steeds vaker tegen langs de Nederlandse top wavespots.

Al een jaar of 5 geleden kozen de eerste wave surfers op onze stranden al voor deze shapes.

Toen nog een wilde gok, ondertussen is Flikkaboards een gevestigde naam tussen de andere custom merken (die je op één hand kunt tellen) en alle grote productieboards.

Waarom zie je steeds vaker customs van Flikkaboards aan het strand liggen?

Als je veel op zee surft dan zal je weten dat de omstandigheden vaak wat radicaler zijn als de condities die je op een meer tegenkomt. Niet dat ik hiermee wil zeggen dat windsurfen op binnenwater niet radicaal is, maar op zee wordt er nou eenmaal wat meer van jou en je materiaal gevraagd.

De stroming, in combinatie met windkracht en golven, zorgt er voor dat er net dat beetje meer van je surfspullen wordt gevraagd.

Als een waveboard van een wat mindere kwaliteit is dan kom je daar al snel achter na een paar sessies. Als het echt tegenvalt dan staan je hakken al snel in het dek of erger nog je board breekt.

Het is dan ook wel te begrijpen waarom je vooral in de golven steeds vaker weer custom made boards tegen komt.

Een merk wat je aan de Nederlandse kust steeds vaker tegenkomt zijn Flikkaboards (door vele ook wel kortweg Flikka genoemd).

Waar komt Flikkaboards vandaan?

Sinds 2001 worden er door de shaper Lukas Jures in zijn thuisland Slovenië al boards gemaakt maar pas sinds een jaar of 5 zijn deze boards ook in Nederland te bewonderen.

De kwaliteit van de boards gaat als een lopend vuurtje, zelfs in de PWA worldcup kom je ze nu tegen.

Maar niet alleen op het hoogste wedstrijd niveau in de golven zie je de boards steeds vaker en is men op de hoogte van de geweldige boards.

Ondertussen worden de nieuwste windsurf boards van Brunotti ook gebouwd in de Sloveense shaperuimte van Flikkaboards.

Flikkaboards in Nederland

flikka windsurfplanken

Mocht je in Nederland zelf eens op een Flikkaboard willen surfen om de boards te kunnen testen? Op het bekende windsurf forum is er een apart draadje in het leven geroepen waar veel berichten opstaan en je de nieuwste shapes kunt zien.

 

Zoek op het forum even naar “flikka” voor het draadje wat in 2011 is opgestart en ondertussen al 21! pagina’s lang is geworden.

Er staan diverse foto’s op van de prachtige shapes en de mooie designs van de custom made waveboards van Flikka.

Heb jij een Flikka board of heb je er wel eens op gevaren?

Deel je ervaringen hieronder!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *