plaatje van de fanatic freewave 2017

Fanatic Freewave 2017

De Fanatic Freewave 2017 ziet er weer super uit!

Het meest verkochte board van Fanatic heeft voor 2017 een ongelooflijke stap voorwaarts gemaakt.

Waar er de laatste jaren vooral aandacht is geschonken aan andere materialen en bouwwijzes en kleine wijzigingen is er voor het komende seizoen een flinke verandering doorgevoerd.

Waar ik vanmorgen al een bericht geplaatst heb over de nieuwe Fanatic Freewave die er uitziet als de stubby moet ik bekennen dat het er toch anders uitziet nu.

Blijkbaar is er niet alleen een stubby uitvoering van de freewave maar is de vertrouwde versie ook in 2017 gewoon weer verkrijgbaar.

Freewave Stubby Edition 2017

Je kunt voor het komende seizoen dus kiezen uit de freewave, qua vorm, die je al kent van het afgelopen jaar en als upgrade kan je nu ook kiezen uit de stubby versie van de freewave.

Hoe de stubby versie zich zal gedragen is nog niet bekend. Ja, de teamriders kunnen je van informatie voorzien maar wat dit board voor de gemiddelde windsurfer te bieden heeft is nog even af wachten.

Het lijkt me op het eerste gezicht een gematigde stubby met een snellere rockerlijn die het aanplaneren eenvoudiger maakt.

Toen de freewave van singlefin naar trifin ging werd hij al een stuk wenbaarder.

Mijn verwachting is dat de freewave stubby versie hier nog een schepje bovenop heeft gedaan.

Welke freewave moet je kiezen in 2017?

Als je wilt weten welke versie je moet kiezen dan raad ik je aan om beide versies uit te proberen.

Ik vind de stubby kort, wiebelig en minder eenvoudig te varen als de wat meer gematigde (free)wave designs.

Het vaart heerlijk maar je moet er wel even aan wennen, vooral dobberend is het board minder stabiel als je zou verwachten.

Ik raad je dus aan om beide boards eens te gaan varen als je de kans krijgt.

Ik wil ze zelf ook graag eens gaan proberen. Nou moet ik zeggen dat ik de freewave 86 in het verleden heb gehad en ondanks dat ik er een fanatic skate bij had kan je als je rond de 75 a 80 kilo weegt dit board makkelijk als enige board varen.

Van 4,2 tot 5,7 heb ik er alles op gevaren zonder problemen. Koop er een kleinere (en misschien grotere) vin bij en het zal je verbazen hoe goed de fanatic freewave zowel op binnenwater als op zee is.

Fanatic Freewave Stubby 2017

 

 

 

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *