7 redenen waarom ik windsurf

7 Redenen waarom ik windsurf.

Zoals je weet windsurf ik al een jaar of 25. Er zijn in die jaren meerdere redenen geweest om door te gaan en nooit meer te stoppen maar deze 7 redenen waarom ik windsurf zijn toch wel de belangrijkste!

Laat je me in de reacties onderaan dit bericht weten wat jouw belangrijkste redenen zijn dat je een windsurfer bent?

Dit zijn mijn 7 Redenen waarom ik windsurf.

Iedereen heeft zo zijn eigen redenen waarom hij of zij windsurfen zo leuk vind. Natuurlijk heb ik ook zo mijn redenen.

Vandaag ga ik je de 7 redenen noemen waarom ik nog steeds windsurf en voorlopig niet van plan ben om er mee te stoppen.

  1. De adrenaline. Met veel wind te gaan windsurfen, tegen overpowered aan te zitten en dan bijna out-of-control nog een beetje af te vallen om extra snelheid te krijgen en dan die lip van die golf te raken waarna je als een steen uit een catapult afgeschoten wordt. Dat moment, dat shot adrenaline. Heerlijk. I love it!
  2. Die glimlach die nooit meer weggaat. Iedere keer als ik met mijn spullen naar de waterlijn loop dan komt daar die spontane glimlach weer aan. Die glimlach omdat ik weet hoe leuk het is om zo weer op te stappen, in mijn trapeze te haken en op volle snelheid van golf naar golf te stuiteren. Ik betrap mezelf erop dat ik soms aan het lachen ben en af en toe zing of een schreeuw loslaat.
  3. Krachttraining op het water. Door te surfen train je meer spieren als je zou denken. Vergeet te stretchen en de volgende dag weet je precies wat ik bedoel met deze kracht training. Deze vorm van fitness in combinatie met de leukste sport ter wereld te combineren maakt me zo gelukkig. Moeilijk uit te leggen maar je begrijpt het vast wel.
  4. Je bent nooit uitgeleerd. Iedere keer als je op het water staat leer je weer wat bij. Windsurfen is een technische sport en de uitdagingen zijn eindeloos. Er zijn andere watersporten waar je sneller leert, omdat het eenvoudigweg eenvoudiger is, maar ik heb dat kitesurfen ook geprobeerd maar het windsurfen was toch veel uitdagender.
  5. De lifestyle. ik moet je bekennen dat de relaxte lifestyle me altijd al beviel. De strand cultuur, het relaxte wereldje, de ontspannen andere surfers om je heen die je gedag zeggen en helpen als je dat nodig hebt.
  6. Jezelf onderscheiden. Door te surfen en de lifestyle te omarmen ben ik surfkleding gaan dragen. Door deze kleding onderscheid je je en draag je uit dat je surft. De leukste prints zijn met afstand degene die mijn lifestyle benadrukken. De bestelbusjes die voor het reizen staan, de palmen die staan voor de perfecte omstandigheden en de golven, surf en windsurf afbeeldingen waar ik in stilte mee aangeef dat ik een surfer ben.
  7. De surfspullen. Natuurlijk is het een dure sport als je het beste van het beste wilt hebben. Maar daar kies je voor of niet natuurlijk. Ik kan me helemaal verloren lezen in reviews, zelf testen van materiaal, er alles over te weten willen komen en dan tot aanschaf over gaan. Het materiaal wat we hebben op elkaar afstemmen is op zich al leuk, maar als het kant en klaar opgetuigd langs de waterlijn ligt dan kan ik er al van genieten nog voor ik er ook maar één meter mee gesurft heb.

Dit waren zomaar even wat woorden en redenen waarom ik windsurfen helemaal het einde vind. Kort samen gevat:

De natuur op een manier beleven die niet veel mensen gegeven is, de wind, de elementen trotseren, je grenzen verleggen, je spieren trainen, steeds weer wat bijleren, urenlang nakletsen over de sessie, de materialen en alles wat er bij komt kijken, het bijstellen en tunen van alles wat er maar aan je surfspullen te tunen valt, het gezeur over de vlagerige wind maar eind van de dag dan toch weer met een tevreden glimlach en een bruin koppie huiswaarts te keren.

Dat dus en nog honderd en één andere redenen zijn genoeg voor mij om met veel plezier te kunnen zeggen, JA, ik ben een windsurfer en ik geniet er iedere minuut van!

Wat zijn jouw redenen om te windsurfen?

Nu ben jij aan de beurt! Ik hoor graag van jou wat jouw redenen zijn om te windsurfen. Laat je het me even weten in de reacties hieronder?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *