Video: 5 vinnen onder een waveboard?

5 vinnen onder een waveboard? Ja, hallo, het moet niet veel gekker worden, toch?

Net als je denkt dat je alles wel een beetje gezien hebt na een jaar of 30 zo’n beetje alle waveboard design tricks en ontwikkelingen op de voet gevolgd te hebben.

Maar blijkbaar kan het altijd nog net een stapje verder met de ontwikkelingen.

5 vinnen onder een waveboard? Serieus?

Als je al een jaar of 30 alles wat met windsurfen te maken heeft op de voet hebt gevolgd dan denk je dat alle ontwikkelingen en ontdekkingen nu wel zo’n beetje gedaan zijn en dat het nu alleen nog maar om een milimeter rocker meer of minder zou gaan, of om een nieuw type vinbox wat een echte verbetering zou moeten zijn ten opzichte van de vinkasten van de concurrentie.

Maar blijkbaar kunnen er ook nog grote veranderingen doorgevoerd worden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van 5 vinnen onder een waveboard? Ja, dat is even wat anders hé?!

Nou kijken we niet meer op van een vinboxje meer of minder onder een waveboard.

Waar er voor 2007 nagenoeg geen sprake was van enige afwijking van de single fin uitvoering is het sinds dat jaar wel het één en ander veranderd.

Ene Kauli Seadi vond het blijkbaar nodig om ons het hoofd op hol te brengen met zijn twin fins waar hij als een golfsurfer zo kort kon  draaien in de golven.

Twins waren het dus helemaal in waveboard design land.

Net toen we dus allemaal aan de twinzers gingen, had meneer Seadi alweer wat nieuws voor ons ini petto, hji kwam met quads op de proppen.

Daarna was het hek van de dam, kleine vinnen voor, kleine vinnen achter en later kwamen er, de nog ontbrekende, trifins en thruster opstellingen bij.

Daarna zagen we boards met 5 vinkasten waarmee je alle voorgaande vin opstellingen naar eigen inzicht kon combineren.

Wat is het laatste nieuws denk je?

Ja, inderdaad, ene Moritz Mauch vind het nodig om in alle 5 de vinkasten onder zijn Severne waveboardje vinnen te schroeven.

En tot overmaat van ramp maakt hij er ook nog een filmpje over…

Nou wil iedereen straks, na het zien van dit filmpje, iedereen 5 vinnen onder zijn board hebben omdat dit DÉ trend gaat worden.

Maar vergeet niet dat de pro’s (gestuurd door de marketing van de merken waar deze talenten door gesponsord worden) zelfs met 10 vinnen nog de sterren van de hemel surfen.

Hun talent in combinatie met de omstandigheden en de mogelijkheid om nagenoeg dagelijks op het water te staan doet ons al snel geloven dat we de surfspullen nodig hebben die zij ook hebben om het zelfde op het water te kunnen.

Tel daar een filmpje bij op wat zo ge-edit is dat het lijkt of alles lukt en ze nooit meer in het water vallen en voila, there you have it, iedereen wil straks 5 vinnen onder zijn/haar waveboard.

Anyway…

Geniet van het fimpje hieronder en ga daarna snel het water op, het is helemaal aan jou of je dat met 1, 2, 3, 4 of misschien zelfs wel met 5 vinnen doet.

Het belangrijkste is dat je de tijd van je leven hebt als je op het water staat!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *